UGURLAR GUBRE // ÜRÜNLER
FitogoldPower
 
 » Teklif istemek için tıklayınız
 » Bu modeli listenize ekleyin
 
 
Ürün Özellikleri
Uğurlar fitogoldpower Bitki gelişmesi için gerekli makro elementleri (N.P.K) içinde barındıran fitogoldpower mikro elementlerce (B.Zn.) desteklenmiş olup çiftçimizin en uygun ve en iyi şekilde verime, kaliteye ulaşması hedeflenerek imal edilmiştir. İÇERİK: %fitogoldpower Toplam Azot 26 Amonyum Azotu (NH4-N) 6 Nitrat Azotu (NO3-N) 1 Üre Azotu (NH2-N) 19 Nötral Amonyum Sitratta ve Suda Çözünür Fosfor Penta Oksit(P2O5) 5 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 5 Suda Çözünür Bor (B) 0,5 Suda Çözünür Çinko (Zn) 0,5 NOT:Bitki besin noksanlıklarının iyileştirilmesi için gelişim döneminin herhangi bir aşamasında uygulanabilir. Azot__:Bitkilerde yaprak ve gövde oluşumunu teşvik eder.Bitki bünyesinde ki önemli fizyolojik fonksiyonları,ürün miktarını ve ürün kalitesini etkiler bitkilerde proteinin ana maddesi olup güneş enerjisini bitki için yarayışlı enerji haline dönüştüren krolofil maddesinin temel yapı taşıdır.Bitki yeşil aksamının gelişme döneminde fazla miktarda azot kullanılır. Fosfor__:Bitkilerde özellikle çiçeklenme,kök gelişimi,tohum ve meyve oluşumunda önemli rol oynamaktadır.Bitki metabolizmasında enerji transferinde büyük rol almakta,şeker ve nişasta gibi maddelerin oluşumunda etkili olmaktadır.Bitkilerde yeni hücrelerin oluşması,dokuların büyümesi ve bitki bünyesinde ki bazı organik bileşiklerin oluşumunda rol oynamaktadır. Potasyum__:Ürünün kalitesini arttırır,meyvenin tat,aroma ve renk yönünde gelişmesine katkıda bulunur.Potasyumun en önemli fonksiyonlarından birisi de bitkinin su dengesini düzenlemesidir.Bu nedenle potasyum eksikliği bitkilerin susuzluğa karşı dirençlerinin azalmasına neden olmaktadır.Kök gelişimini teşvik eder,hastalık ve susuzluğa dayanıklılığı arttırır.Bitki de protein,şeker ve yağ oluşumuna katkıda bulunur. Bor__:Çiçek ve meyve tutumu ile oluşumuna katkıda bulunur.Polenlerin varlığını sürdürmelerini sağlar.Hücre zarlarının dayanıklılığını artırarak bitkilere direnç kazandırır.Noksanlığı durumunda çiçeklenme,tohum ve meyve tutumu azalırken büyüme noktalarında ölümler görülmektedir. Çinko__:Bitkilerde klorofil oluşumu ve gelişmeyi teşvik eden hormonların faaliyetleri için gereklidir.Suyun bitki alınımı ve kullanımında görev alır.Fazla miktarlar da yapılan fosforlu gübreleme,potasyumu yüksek topraklar ve kireçli topraklar çinko noksanlığına neden olmaktadır.Noksanlığı durumunda bitki gelişiminde gerileme,yaprak boyunda azalma ve şeklinde bozulma,meyve boyu ve gelişiminde azalmalar görülür. Not__:Bitki besin noksanlıklarının iyileştirilmesi için gelişim döneminin herhangi bir aşamasında uygulanabilir. __KULLANILDIĞI ALANLAR__ : Çeltik__:Dekara 30-35 kg. ekimden sonra 3-5 yaprağa geçişte ilk gübrelemesi gebelik döneminde de ikinci gübreleme evresi gerçekleştirlir.Yeterli sayıda kardeş oluşmakta,sap ve yapraklar koyu yeşil renkte olmakta,salkımlar iyi gelişmekte ve salkımdaki tane sayısı artmaktadır.Ayrıca kalite kriterlerinden tanedeki protein oranı ve camsılık oranı artkamkta,soğuk ve kuraklık durumunda bitkinin daha dayanıklı olmasını sağlamakta,pirinç randımanı yükselmekte,tebeşir tane oranında ve amiloz içeriğinde ise azalma görülmektedir. Fındık__:Şubat sonu-Mayıs ayları arasında ocak başına 400-700 gr.dal iz düşümüne serpme ile uygulanır.Bitkinin gelişimini düzenler.Bitkinin döllenmesine yardımcı olur,soğuk ve kuraklıklara karşı korur,buruşuk ve boş fındık oluşumunu azaltır,randımanı ve kaliteyi artırır,verime yardımcı olur. Buğday,Arpa,Yulaf,Mısır__:Tercihen yarısı taban gübresi ile birlikte ekim zamanı diğer yarısı üst gübresi ile birlikte verilebilir.Ayrıca bitkiler yeşerme evresinde iken tek gübreleme ile geçilebilir.Dönüme 20-25 kg. katı-serpme uygulanır.Kardeşlenmeye yardımcı olur,tane sayısında artışı sağlar,soğuk ve kuraklıklara karşı korur tanede kaliteyi ve randımanı artırır,boş oluşumunu azaltır. Şeker Pancarı__:Üst gübre olarak katı-serpme şeklinde dekara 30-35 kg.uygulanır.Yumrularında gelişme,birim alana düşen verimde artış,hastalıklara ve ani ısı değişimlerine karşı bitkinin daha dirençli olduğu gözlenir. Patates,Soğan__:Tercihen ekimden önce veya taban gübresi ile birlikte katı-serpme dekara 25-30 kg.uygulanır.Üründe kalite ve artış sağlamakta,hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlamakta,istenilen hasat boyuna en kısa zaman da ulaştırmaktadır. Sebzelerde(Domates,Biber,Patlıcan,Salatalık,Lahana,Pırasa vs.)__:Dikim öncesi çapa ile birlikte katı-serpme dekara 20-25 kg.uygulanır.Ürün sayısında artış sağlar.Hastalıklara karşı direnç ve daha uzun süre hasat sağlar.özellikle kaliteli ve pazar payında artış sağlayacak ürünler sağlamaktadir. Meyve Ağaçlarında(Elma,Armut,Kiraz,Şeftali,Kivi vs.)__:Meyvelerin iklim isteklerine ve türlerine göre gübreleme dozajları değişmektedir.Örneğin;Elma-Armut_:Çiçeklenme öncesi kök çevresine 500-750 gr.uygulanır.Şeftali_:Şubat-Mayıs arası dal iz düşümüne serpme şeklinde ağaç başına 300-350 gr.uygulanır.Kivi_:Şubat-Nisan arası dal iz düşümüne serpme şeklinde ağaç başına 250-300 gr.uygulanır.Kiraz_:Şubat-Nisan arası dal iz düşümüne serpme şeklinde ağaç başına 500-750 gr.uygulanır.Döllenmeyi teşvik eder,kaliteli ve bol ürün alımını sağlar,pazar paylarını yüksek tutar.Ani ısı değişimlerine ve hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar. Karpuz,Kavun__:Ekimden önce çapa ile birlikte katı-serpme şeklinde dekara 25-30 kg.uygulanır.Daha olgun ve kaliteli ürün elde edilmesini ve pazar paylarının yüksek olmasında yardımcı olur.Olumsuz hava koşullarında bitkilerin daha dayanıklı olmasını sağlar. Pamuk__:Mart-Nisan aylarında ekimden önce dekara 30-35 kg. katı-serpme şeklinde uygulanır.Dal ve yaprak gelişimini artırır,çiçek ve koza sayısında artışı ve iriliği sağlar. Ayçiçeği__:Mart-Nisan ve Haziran Temmuz aylarında ekimi yapılan ayçiçeği 25-30 cm.boya ulaştığında katı-serpme şeklinde dekara 20-25 kg.uygulanır.Gelişimini hızlandırır,kaliteyi ve randımanı artırır,hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur. Çay__:Mart-Nisan aylarında dekara 60-70 kg.taç iz düşümüne düzgün şekilde toprağa serpilerek uygulanır.Bitkilere koyu yeşil renk verir,döllenmesine yardımcı olur,bitkiyi erken olgunluğa eriştirip budama aralığını uzatır.Kök gelişimine yardımcı olur.Hastalıklara,soğuğa ve kurağa karşı direncini artırır. Zeytin__:Mart-Mayıs aylarında ağaç başına 500-750 gr.taç altına gövdeden 50cm.çapındaki alan dışına toprak yüzeyine serpilerek tırmık veya çapa ile toprağa karışması sağlanır.(Zeytin ağacının yaşı ve çeşidi dikkate alınmalıdır.)Ağaç başına yüksek verim alınır,ürün kalitesi yükselir,ağacın hastalıklara ve zararlılara karşı direnci artar.Soğuk ve kuraklıklara karşı direnci artırır. * Not:Yukarıda ki sebze ve meyve gurplarına uyarlanarak diğer sebve ve meyve gruplarına da uygulanabilir. * Not:Damlama sulamada uygulanan gübre dozajları yarıya düşürülür.
 
ANASAYFA | KURUMSAL | ÜRÜNLER | BELGELER | RESİMLER | İLETİŞİM
Copyright © 2008 Tüm Hakları Saklıdır. | www.ugurlargubre.com.tr